fölåååt ida!!
Lovade ju min sötasteIda att lägga ut recept och bilder på min senaste bakning av nallebröd sist hon och Maria var här på fika. Men nu ska jag göra det;
(Dubbelsats = cirka 7-8 lite större bullar)
4 dl fiberberikade havregryn
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 msk bakpulver
1 tsk salt
6 dl filmjölk
1 dl rapsolja
1 dl honung
Blanda alla de torra ingredienserna. Tillsätt sedan fil, olja och honung. Rör om allt.
Sätt ungen på 225 grader.
Strö ut lite mjöl på 2 bakplåtspapper (två plåtar brukar ofta behövas eftersom bullarna sväller lite).
Ta ungefär nävestora degklumpar och forma till bollar med lätt hand, alltså EJ knåda och lägg dessa på bakplåtspapperet. Strö lite mjöl på toppen av varje bulle.
Grädda i 15 minuter i mitten av ugnen. Serveras varma med smör och ost - mumma! (marmelad funkar tydligen oxå bra, eller hur maria?) :)
Tyvärr hann jag inte fota de färdiga bullarna. Men efter 15 min i mitten av ugnen på 225 grader ska de bli lite gyllenbruna. Och väldigt goda :)
Smaklig måltid!
(Dubbelsats = cirka 7-8 lite större bullar)
4 dl fiberberikade havregryn
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 msk bakpulver
1 tsk salt
6 dl filmjölk
1 dl rapsolja
1 dl honung
Blanda alla de torra ingredienserna. Tillsätt sedan fil, olja och honung. Rör om allt.
Sätt ungen på 225 grader.
Strö ut lite mjöl på 2 bakplåtspapper (två plåtar brukar ofta behövas eftersom bullarna sväller lite).
Ta ungefär nävestora degklumpar och forma till bollar med lätt hand, alltså EJ knåda och lägg dessa på bakplåtspapperet. Strö lite mjöl på toppen av varje bulle.
Grädda i 15 minuter i mitten av ugnen. Serveras varma med smör och ost - mumma! (marmelad funkar tydligen oxå bra, eller hur maria?) :)
Tyvärr hann jag inte fota de färdiga bullarna. Men efter 15 min i mitten av ugnen på 225 grader ska de bli lite gyllenbruna. Och väldigt goda :)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback